Ziua III: Complex turistic – sub Vf Cearcănul – Pasul Prislop – Cascada Cailor 41.5km cu 1567m

Dacă în primele două zile am scăpat miraculos de ploaie, astăzi toate prognozele ne garantau că o să fim uzi bine. Când ne-am trezit ploua cu găleata, iar la ora mesei nu prea era multă lume activă, probabil stăteau în pat și se uitau pe geam.
Fără prea mult chef ne-am pregătit pentru tură, timp în care ploaia ba se oprea ba se pornea, iar când ne-am urcat pe biciclete se oprise de câteva minute.

După 2 km de asfalt am început prima urcare a zilei, 7km. Pe prima parte, unde panta era până la 5% am reușit să mă țin după băieții din față, dar la prima pantă mai abruptă parcă aveam roți pătrate. Mi-am propus să mai lucrez la forța picioarelor.
Purple Lines MTB Muntii Maramuresului

Deși vremea era mohorâtă și fierbeam în suc propriu din cauza umidității aerului, ne bucuram că nu ne plouă.
Cu gândul la cea de a doua urcare a zilei am făcut un push bike scurt, și am ajuns la punctul de regrupare. Cu ceva ambiție mergea urcat tot pe bicicletă.

A urmat o urcare scurtă și faină cu o bucățică de push bike. Zilele anterioare deja se simțeau bine în picioare.
MTB Single Trail Muntii Maramuresului

Coborârea s-a făcut pe o vale. Anul trecut mi-a plăcut mai mult bucata asta decât acuma căci oboseala se cunoaște și la coborâre.
MTB Downhill Muntii MaramuresuluiAm dat într-un forestier pe care urma să urcăm 12km. Am făcut echipă cu colegul de ieri și am urcat în ritmul nostru.
Forestier Muntii MaramuresuluiDeja ne apucase disperarea că nu se mai termina urcarea. Când mă uitam pe GPS la profilul turei nu vedeam nimic încurajator. Am oprit să dau repede un ”telefon” și apoi am tras tare să-l ajung pe colegul.
MTB forestier Vf CearcanuÎn curând am văzut ultimele curbe de dinaintea locului unde se făcuse regruparea anul trecut și am suflat un pic ușurat. Surpriza tristă e că nu s-a oprit nimeni acolo, s-a făcut regruparea doar în vârf.
Am făcut câteva poze și ne-am tras sufletul un minut, iar apoi am plecat spre vârf, tare mult nu mai putea fi.

Deja îi vedeam pe băieți în vârf, dar sufeream maxim. Am ajuns și noi în scurt timp. Câtă vreme am ronțăit un baton, am admirat ceața și am făcut câteva poze.

Anul trecut, pe o vreme foarte însorită,  ultimul viraj înainte de vârful urcării ne răsplătea din plin munca.
Sub Varful Cearcanu 2017Imediat ce a ajuns Wouter la noi, am pornit mai departe pe platou, el rămânând să-i aștepte pe ceilalți.
Mă tot uitam să văd vârfurile din partea stângă a drumului, dar eram convins că nu se văd de ceață și nori. Ghidul a zis că s-au văzut un pic, dar eu nu le-am zărit, așa că pun o poză de anul trecut.

Ne-am regrupat în fața mănăstirii Prislop. Aparent nu am pozat-o nici anul acesta și nici anul trecut. E o hidoșenie pur și simplu.
Din Pasul Prislop am urcat aproape 1km cu pantă medie 11%, urcare ce pe Strava are un nume excelent: ”Stairway to heaven climb”.

Ajunși în vârf am pornit spre Șaua Știol, cu 2 opriri scurte pentru a poza peisajul. Pe cât de tare m-a îngrijorat starea vremii, pe atât de mult mi-au plăcut peisajele oferite de ceață și nori.

În Șaua Știol ne regrupăm rapid deasupra Cascadei Cailor și după ce ghidul ne spune din nou să avem grijă la turiști, începem aceeași coborâre ca în ziua I, spre Cascada Cailor și apoi Complex Borșa.

Nu ai cum să te saturi de coborârea asta! Cineva face pană. Eu cu colegul din Brașov mergem mai departe spre cascadă și opresc pe coborâre să fac o poză, iar apoi la cascadă. Așteptăm grupul și coborâm cu toții spre Complex Borșa.

Urcând pe strada cu pensiunea a început și ploaia, ușor. În ciuda tuturor prognozelor am scăpat și azi uscați, o parte dintre noi. Pe câțiva care au rămas mai în spate i-a prins ploaia care s-a întețit, dar după 3 zile de prognoze urâte, nici nu mai contează 15 minute de ploaie.

Au fost 3 zile faine de MTB, 125km cu 4500m urcare, 20 de oameni faini și o atmosferă superbă.

SfârșitInformații

Data: 01-03 iunie 2018
Locație: Complex Turistic Borșa, Maramureș
Total km: 125
Diferență de nivel: 4500m
Organizator: The North Quest

Costuri

Taxa de participare: 795 RON

Leave a Reply